Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Strona główna | Pomoc | Szukaj | Zaloguj się | Rejestracja
Grudzień 03, 2008, 11:43:37 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Brak chetnych ??  (Przeczytany 6012 razy)
Rey
Chorąży (Warrant Officer 3)
*

« : Luty 14, 2008, 08:44:01 »

Dlaczego w tym dziale taki zastój nikt nigdy nie grał w total war. Miną dobry miesiąc a tu grobowa cisza ehhhh

Niektore kobiety sa bezcenne, za wszystkie inne zaplacisz karta MasterCard.
Depet
Administrator
Marszałek (General of Army)
*

Główny Strateg Kraju

« Odpowiedz #1 : Luty 14, 2008, 08:53:18 »

Dlaczego w tym dziale taki zastój nikt nigdy nie grał w total war. Miną dobry miesiąc a tu grobowa cisza ehhhh

Cześć, odpowiedź: bo serią Total War zajmuje się Szarik i to z jego inicjatywy ma powstać ta liga...a że jest trochę zapracowany to temat stoi - mam jednak nadzieję że z czasem odżyje tak jak CAŁE forum  Grin bo ja już daje z siebie wszystko żeby Portal Gier Strategicznych rozkręcić a sił starcza mi tylko na gry turowe.

Portal Ligowy Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
http://generalsguild.com/
Ryan
Kapitan (Captain)
*

« Odpowiedz #2 : Luty 14, 2008, 11:19:17 »

Myślę że tutaj brakiem chętnych nie ma się co martwić narazie. Seria jest stosunkowo popularna i co tu dużo mówić świetna. Sam byłem zagorzałym fanem. Pierwsze dwie części przyprawiały mnie o bezsenność na długie noce. Rome ma dla mnie jeszcze większą wartość bo tutaj pierwszy raz zasmakowałem bitew z żywym przeciwnikiem. Z kumplami z akademika tłukliśmy godzinami. Pamiętam jak dziś kiedy kumpel po wielu próbach różnymi frakcjami zaczął grać Egiptem i dostawałem w cztery litery non stop. Za nic nie potrafiłem go ugryźć, ci piekielni łucznicy faraona i ciężkie rydwany spędzały mi sen z powiek. Aż wkońcu któregoś pięknego dnia dorwałem w swoje łapy Armenię Smiley, od tamtej pory nie przegrałem ani jednej walki. Ech, to były czasy Smiley. W Medievala II już nie grałem (brakło sprzętu), a i Roma już dawno nie włączyłem. Ale jeśli powstanie liga a moja ukochana seria DB nie pochłonie mi 100 % wolnego czasu to może skuszę się od czasu do czasu na jakiś mały pojedynek. Pozdrawiam.
Depet
Administrator
*

Główny Strateg Kraju

« Odpowiedz #3 : Marzec 30, 2008, 09:31:56 »

Rome ma dla mnie jeszcze większą wartość bo tutaj pierwszy raz zasmakowałem bitew z żywym przeciwnikiem. Z kumplami z akademika tłukliśmy godzinami. Pamiętam jak dziś kiedy kumpel po wielu próbach różnymi frakcjami zaczął grać Egiptem i dostawałem w cztery litery non stop. Za nic nie potrafiłem go ugryźć, ci piekielni łucznicy faraona i ciężkie rydwany spędzały mi sen z powiek. Aż wkońcu któregoś pięknego dnia dorwałem w swoje łapy Armenię Smiley, od tamtej pory nie przegrałem ani jednej walki.

Od tygodnia próbuje swoich sił właśnie w Rome: Total War - ustawiłem sobie stopnień trudności maksymalnie, wybrałem Egipt i....w ciągu 30 lat (czas w grze oczywiście) podbiłem praktycznie całą Azję Mniejszą tj. Buntowników, Monarchie Seulecydów, Partie, z kolei na zachód od Egiptu - praktycznie wszystko do połowy Kartaginy...

Gra jest stanowczo zbyt prosta - zwłaszcza w sferze strategicznej...komputer nie potrafi skoordynować swoich działań, ułożyć jakiegoś planu, kampanii - po prostu rzuca sie bezsensu do ataku wszystkim co ma uprzykrzając nam życie. Prócz tego jest w grze wiele błędów (mam najnowszego patcha 1.5): jak choćby opcja "przekupstwa" - miasto poddaje się bez walki, my płacimy kasę a w następnej turze takie państwo wypowiada nam wojnę...

Dyplomacja - nie odgrywa większej roli, komputer nie potrafi wyliczyć odpowiednio swojego położenia i jeśli wojna trwa już dłuższy czas za nic w świecie nie podpisze pokoju...chociaż proponuje daninę większą niż cały jego półroczny budżet...

Rozbudowa miast jest też jakby zachwiana - oddziały możemy zrekrutować już w ciągu zaledwie 1 tury ale budynki nawet najprostsze budują się aż 3 tury - dochodzi do tego że miasto osiąga kolejny poziom (rosnąca populacja) a my jeszcze nie wybudowaliśmy 1/3 budynków starego poziomu...Budowa budynku zajmuje więcej czasu niż wyszkolenie doborowego oddziału łuczników ?

Do tego dochodzi jeszcze np. rekrutacja najemników która opłaca się bardziej od szkolenia własnych wojaków, irytujące, praktycznie natychmiastowe uciekanie wroga z pola bitwy a później cała walka przemienia się w bezładny pościg gdzie nad niczym nie da się zapanować, brak proporcji pomiędzy ludnością przeznaczoną do wojska a ta znajdującą się w mieście - już przy średnim mieście możemy robić pobór jaki chcemy a miasto w ciągu 1 tury i tak wyjdzie na + jeśli chodzi o populację...

Sam pomysł - OK - bardzo przyjemnie upłynęły mi te godzinki ale strategicznie gra jest kiepska - odrealniona strasznie, może w multi będzie lepiej ?

Foit
Sierżant (Sergeant)
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 06, 2008, 11:37:06 »

Ja śmigam w Shoguna to orócz PG2 druga najlepsza gra strategiczna wojenna z w miare rozwiniętą ekonomią i do tego z REAL poelm bitwy, pamietam jak odplaiłem ją na moim PIII 1,3hz   byłem w szoku jak w moje wojska wleciała mgła, Sohun jest najlepszą gra Total War lecz posiada spora wade , nei da się grac już on line bo nie ma serwerów. Dla ,mnei jest to neizrozumiałem bo to naparwde zajefajna gra idelan do gry multiplayer bo jest turowa a bitwy pomiędzy zawodnikami przeprowadzane pomiędzy tura w kolejności nie stanowiły by problemu.  Duża szkoda że nowy właściciel Total War zlikwidował serwery.
Ja od zawsze marzyłem że spotakm się z kims żywym w polu i go stratuje......
Depet
Administrator
*

Główny Strateg Kraju

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 10, 2008, 05:00:21 »

posiada spora wade , nei da się grac już on line bo nie ma serwerów. Dla ,mnei jest to neizrozumiałem bo to naparwde zajefajna gra idelan do gry multiplayer bo jest turowa a bitwy pomiędzy zawodnikami przeprowadzane pomiędzy tura w kolejności nie stanowiły by problemu.  Duża szkoda że nowy właściciel Total War zlikwidował serwery.
Ja od zawsze marzyłem że spotakm się z kims żywym w polu i go stratuje......

Cześć Foit - wydaje mi się (ale pewien nie jestem) że serwery Total War dostępne są teraz za pomocą programu Game Arcade - program jest bardzo prosty w obsłudze ale akurat teraz nie mam go na dysku - Szarik go często używa więc może będzie mógł napisać nieco więcej...

Kris_13
Podpułkownik (Lieutanant Colonel)
*

Achtung Panzer

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 27, 2008, 11:01:41 »

Witam Panów Generałów.
Ja równiez jestem od dawna fanem Rome.
Mam nadzieje że uda sie w przyszłości zagrac z żyym przeciwnikiem zamiast komputerem bo jak słusznie zauważył Depet - komputer jest zbyt schematyczny.
Foit
Sierżant (Sergeant)
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 29, 2008, 01:42:52 »

Niestety Depet ale szukalismy rozwiązania dla tego problemu z Szarkiem  i nie udało się, Generalnie były chyba 2-3 serwery jeszcze jakieś 2 lata temu ale odkąd jest chyab nowy właściciel marki Total War ( tak mi się wydaje) to one znikły, poprostuj je wyłączyli. Z szarkiem znaleźliśmy info na stronach angielkojęzycznych na temat możliwości gry wspólnej poprzez serwer ale okazało się to wetdy ponad nasze siły no i temat umarł a szkoda.
Roberto_tr
Podporucznik (Second Lieutenant)
*

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 29, 2008, 02:13:41 »

... a szkoda ... też bym pograł  Sad
Ryan
Kapitan (Captain)
*

« Odpowiedz #9 : Lipiec 10, 2008, 09:55:52 »

Brak serwerów nie jest jakimś wielkim problemem od momentu kiedy istnieje program taki jak Hamachi (nie jestem pewny co do pisowni). Jeśli ktoś ma ochotę rozegrać pojedynek z żywym przeciwnikiem to jest on idealnym rozwiązaniem. Radzę spróbować bo bitwy w Roma z żywym przeciwnikiem to wspaniała rozrywka Smiley.
Depet
Administrator
*

Główny Strateg Kraju

« Odpowiedz #10 : Lipiec 10, 2008, 09:58:08 »

Radzę spróbować bo bitwy w Roma z żywym przeciwnikiem to wspaniała rozrywka Smiley.

Cześć Ryan - wróciłeś! Smiley

Co do Rome - szkoda tylko że nie ma opcji gry multiplayer w kampanię...

Ryan
Kapitan (Captain)
*

« Odpowiedz #11 : Lipiec 10, 2008, 10:24:57 »

No ja również witam po dłuższej przerwie Smiley.
A co do kampanii to fakt, szkoda że nie ma możliwości gry on-line. Ale sporo nad tym myślałem i myślę że po prostu nie dało się tego zrobić, a przynajmniej byłoby to bardzo niewygodne.
Przykład:
Grasz z kumplem kampanię, właśnie jest jego tura a ty sobie czekasz. W przypadku jeśli w turze będzie grał jakąś bitwę to dodatkowe 20 minut czekasz, a jeśli będzie grał 3 lub 4 potyczki z przeciwnikiem kierowanym przez komputer ??
Teoretycznie ten problem mogłyby częściowo wyeliminować tury symultaniczne ale to też tylko częściowo bo rzadko będzie się zdarzać żeby dwóch przeciwników rozgrywało turę w zbliżonym czasie, tak więc znów wchodzi w grę czekanie, zazwyczaj długie, zwłaszcza w zaawansowanych etapach gry.
Teoretycznie ten problem mógłby rozwiązać PBEM, tylko co wtedy ze starciami pomiędzy armiami dowodzonymi przez graczy ??
Może chłopaki kiedyś znajdą jakieś rozwiązanie tego problemu, ale mnie osobiście nic do głowy nie przychodzi Smiley
Foit
Sierżant (Sergeant)
*

« Odpowiedz #12 : Lipiec 11, 2008, 10:17:50 »

No ja nadal chetnei zagrałbym, w Shoguna bo to najlpesza moim zdaniem część, Medival jakos nei przyadł mi do gustu za duzy chaos na placu boju , ale musze jeszcze Rome przetestowac
Ryan
Kapitan (Captain)
*

« Odpowiedz #13 : Lipiec 11, 2008, 12:04:17 »

Jeśli chodzi o Shoguna to tutaj faktycznie w grę wchodzi już tylko Hamachi. Faktycznie ten pierwszy odcinek serii był świetny, także ze względu na ten bardzo ciekawy orientalny klimat bardzo rzadki w produkcjach strategicznych. Chociaż ja z kolei wolałem Medievala kiedy tylko się pojawił. Pozdrawiam.
Kris_13
Podpułkownik (Lieutanant Colonel)
*

Achtung Panzer

« Odpowiedz #14 : Lipiec 11, 2008, 07:52:55 »

Witam
Ja osobiscie jestem jednak za Rome.
Może uda sie z kimś zagrąc. Bitwy z komputerm nawet na najwyższym poziomie nie są zaskakujące.
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Aktualnie w bazie: 57 gry strategiczne 12 stare gry do pobrania 5 recenzje 2 poradniki 37 plików 322 zdjęć w galerii 77 newsów
Polityka prywatności | Disclaimer | O nas | Współpraca | Sitemap | Kontakt | Kanały RSS
Profesjonalne statystyki odwiedzin
© 1996-2008 The Generals' Guild Team All Rights Reserved. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt F.D.G. STUDIO, script by Szarik and Depet