Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier
Portal Gier Strategicznych | The Generals' Guild | Biblioteka Gier Strona główna | Pomoc | Szukaj | Zaloguj się | Rejestracja
Listopad 20, 2008, 12:20:45 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Projekt nowej kampanii  (Przeczytany 29874 razy)
Gustlik
Moderator
Generał (General)
*

"Pyrkosz, pyrkosz, a nie jedziesz..."

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #225 : Maj 07, 2008, 09:39:37 »

Aaaa, przepraszam - zwracam honor. To mnie się Tobruk z Crusaderem pomylił. W Crusaderze faktycznie nie ma Supply Heksa dla aliantów, ale masz 13 pól rozstawienia - i nie mieścisz się???

"You'll take my life but I'll take yours too
You'll fire your musket but I'll run you through
So when you're waiting for the next attack
You'd better stand there's no turning back"

GUSTLIK CENTER - EFILE, KAMPANIE, SCENARIUSZE:
http://ssi.gildiageneralow.pl/gustlik_index.php
zsamot
Generał broni (General Lieutenant)
*

« Odpowiedz #226 : Maj 07, 2008, 09:54:21 »

Aaaa, przepraszam - zwracam honor. To mnie się Tobruk z Crusaderem pomylił. W Crusaderze faktycznie nie ma Supply Heksa dla aliantów, ale masz 13 pól rozstawienia - i nie mieścisz się???
Ano nie... 3 jednostki- czołg, spadochroniarze, ppanc 37 mm są niestety poza szansą na glorię i chwałę Wink

Zsamot
Gustlik
Moderator
Generał (General)
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #227 : Maj 07, 2008, 11:37:36 »

No ba - jak się ma tyle wojska...

Skończyłem właśnie Monte Cassino - w OSTATNIEJ MOŻLIWEJ kolejce!!!!

Porażka i żenada... Ale przynajmniej liderów sporo dostałem, tylko nie wiem jak przystąpić do "Piedimonte" bez grosza przy duszy. Kasa za TV nie była wielka.  Cheesy
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2008, 05:07:51 wysłane przez Gustlik » Zapisane

Gustlik
Moderator
Generał (General)
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #228 : Maj 07, 2008, 05:09:42 »

Wysłałem Wam dwa kolejne scenariusze "Pescara" i "Ancona". Dopóki nie będą zatwierdzone, oczywiście mają nie zamknięte kupowanie obcych jednostek, ale mam nadzieję, że obowiązuje już umowa testowania tylko na polskiej puli sprzętu.

Gustlik
Moderator
Generał (General)
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #229 : Maj 09, 2008, 11:31:07 »

Czyżby przesyłka nie dotarła?

Ervin von Rommel
Generał brygady (Brigadier General)
*

Achtung Panzer!

« Odpowiedz #230 : Maj 09, 2008, 01:01:45 »

hej

Gorzej. Reszta pewnie podobnie jak ja cierpi na chroniczny brak czasu... Był czwartek. Jest piątek. Ja chcę już piątek wieczór bo już mała niewyróbka a zapowiada się że "rozrywki" będę miał do 21-22 a więc do tego czasu raczej sobie nie pogram Sad

POZDRAWIAM!!!

Ervin von Rommel
zsamot
*

« Odpowiedz #231 : Maj 09, 2008, 02:59:46 »

Czasu mam pod dostatkiem, tylko przed chwilą otrzymałem kompa z serwisu, zatem dziś ostro testuję i ruszam do boju, oczywiście tylko na polski sprzęcie, tamta armię z obcym pozostawię juz w nicości, nie ma bowiem sensu, skoro Long Tomy wyznaczały tam mą drogę;)

Zsamot
Gustlik
Moderator
Generał (General)
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #232 : Maj 09, 2008, 03:59:42 »

Gorzej. Reszta pewnie podobnie jak ja cierpi na chroniczny brak czasu...

Nie, no przepraszam, nie chciałem nikogo poganiać  Cheesy. Po prostu zdziwiła mnie cisza. A z drugiej strony, odkąd moja poczta przeniosła wszystkie konta na gmaila (choć pozostała w nazwie "gazeta"), to różne rzeczy się dzieją.

Skoro macie co robić ta ja się uczę robić smacki - czyli pliki video do PG2, które oprócz briefingów można umieścić przed każdą bitwą. Ale nie liczcie, że przed każdą będą  Wink - na razie siedziałem cały dzień i udało mi się upichcić dość prymitywne intro - i tak jestem z siebie dumny.

Ervin von Rommel
*

Achtung Panzer!

« Odpowiedz #233 : Maj 09, 2008, 04:49:58 »

hej

No to tylko gratulować Smiley Smacki zawsze są smacznym kąskiem Smiley A co do ostatniej bitwy to w 8 tur zrobiona przeze mnie ale gram jeszcze na sprzęcie "międzynarodowym" bo niestety na zaczęcie jeszcze raz kampanii na sprzęcie typowo polskim brak czasu ale może w weekend się uda Smiley A co do samej bitwy to ok. Żadnych błędów moje lisie oko nie dostrzegło Smiley

POZDRAWIAM!!!

Ervin von Rommel
Gustlik
Moderator
Generał (General)
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #234 : Maj 09, 2008, 05:34:00 »

A co do ostatniej bitwy to w 8 tur zrobiona

Rozumiem, że masz na myśli Anconę? Myślałem, że ze względu na sam rozmiar mapy będzie dłuższa.... Cheesy

Ervin von Rommel
*

Achtung Panzer!

« Odpowiedz #235 : Maj 09, 2008, 05:44:45 »

hej

No jest w zasadzie jedna oś natarcia. Minimalne siły oddelegowałem na zachód na pomoc włochom. Spadochroniarze zajęli (nie bez strat) niemiecki SH i po przybyciu sił głównych zaczęli również szturmować lotnisko. A w powietrzu tak jak rzeczywiście było nad Włochami wtedy czyli cały czas nękałem nalotami wycofujące się i próbujące przegrupować siły nieprzyjaciela Smiley
PS. Dłużej czasu zajęło mi znalezienie pliku .map Ancony niż sama bitwa Tongue Ale w końcu się udało.

POZDRAWIAM!!!

Ervin von Rommel
zsamot
*

« Odpowiedz #236 : Maj 09, 2008, 08:04:00 »

Ghazalla line za mną... Powiem szczerze... uwielbiam takie niespodzianki, niby wszystko proste, ale nie do końca... Zresztą to ciekawy zabieg z niemożliwością osiągnięcia innego, niż taktyczne, zwycięstwa. Poustawiałem swe oddziały w samodzielne zestawy, zdolne bez wsparcia stawiać opór- czołg, artyleria, ckm lub plotk-a, piechota (kawaleria wciąż...) lub recon  i czekałem. Ogólnie starałem się nic nie stracić, może i to asekuracyjne, ale za to przynajmniej zdobyłem trochę doświadczenia i punktów prestiżu;) Zwłaszcza, że czekało mnie Monte Cassino i to na polskim sprzęcie...
Monte Cassino:- ciężko, ale po części pewnie przez me złe odcztyanie mapy... Zdążyłem w ostatniej turze, niestety nie zająłem innych heksów, za to dwa oddziały- czołg i samobieżna artyleria, udowódczyły mi sie, zatem jest ok. Prezentu oczywiście brak.
- myślę, że kluczem do zwycięstwa na polskim sprzęcie jest danie dobrych 2 artylerii + samobieżna na północy, do tego czołg, recon, piechota, a na zdobycie środkowego VH spadochroniarze,
- lotnictwo niemieckie misiałem zwabiać w pułapki, inaczej czekałbym strasznie długo, aż skończą się im pociski, niestety mam średnie lotnictwo 2 Spitfire'y VC), po prostu wolę zainwestować w artylerię...
Przede mną Piedemonte...

Zsamot
Gustlik
Moderator
Generał (General)
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #237 : Maj 09, 2008, 11:43:31 »

Wysłałem wszystkim efekt mojej dzisiejszej pracy, czyli multimedialny wstęp do kampanii. W wolnej chwili wrzućcie sobie pliki z maila do odpowiednich katalogów (opisałem do jakich) i odpalcie początek kampanii celem obejrzenia. Wszystkie nowości są przed pierwszym scenariuszem, więc nie trzeba grać niczego od nowa żeby zobaczyć - wystarczy wystartować. Smiley

zsamot
*

« Odpowiedz #238 : Maj 10, 2008, 03:01:42 »

Rewelacja, po prostu będzie wzorcowy przykład kampanii Cheesy Cóż, pozostaje mi w pokorze podziękować i prosić o resztę do testów Wink Naprawdę kawał dobrej roboty Gustliku!

Zsamot
Gustlik
Moderator
Generał (General)
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #239 : Maj 10, 2008, 01:54:57 »

Teraz to siedzę i załamuję się nad drugą gałęzią kampanii. Jeszcze ze dwie, trzy bitwy i jazda po Włoszech się skończy.

Tymczasem jak patrzę na Francję i dalej, to mnie trochę ogarnia niemoc. Po pierwsze nie ma prawie żadnych danych o działaniach Polaków we Francji w 1940. Zaledwie ogólne informacje o dwóch potyczkach oddziałów Maczka w czerwcu i to wszystko. Ma ktoś książkę "Marsz Czarnych Diabłów"?? Może tam coś jest??

Chyba trzeba będzie ten Narvik jednak zrobić, żeby było gdzie się bić Smiley

Dalej patrząc - była propozycja zrobienia bitwy o Anglię. No dobra, ale tu trzeba by trochę pofantazjować, bo samymi samolotami scenariusza się nie wygra. Jakieś heksy do zdobycia muszą być.
Więc co - fikcyjna próba lądowania Niemców w Anglii, czy równie fikcyjna akcja Polaków na francuskie wybrzeże?

No i oczywiście jest problem - czy włączyć operację "Market Garden" i w jakiej roli ustawić Polaków? Kazać graczowi przezbroić się w spadochroniarzy, czy jedziemy "po ziemi"....?

Strony: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Aktualnie w bazie: 56 gry strategiczne 12 stare gry do pobrania 5 recenzje 2 poradniki 37 plików 318 zdjęć w galerii 77 newsów
Polityka prywatności | Disclaimer | O nas | Współpraca | Sitemap | Kontakt | Kanały RSS
Profesjonalne statystyki odwiedzin
© 1996-2008 The Generals' Guild Team All Rights Reserved. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt F.D.G. STUDIO, script by Szarik and Depet